01/11/2021
ΝΕΑ

Βραβεία «Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» | ΕΕΑ

Βραβεία «Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» | ΕΕΑ

Σε μία λαμπρή εκδήλωση η οποία όμως είχε και έντονη συγκινησιακή φόρτιση, απονεμήθηκαν τα βραβεία «Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ. Τη μεγάλη γιορτή της επιχειρηματικότητας τίμησε με την παρουσία της η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ήταν η 5η απονομή των βραβείων, μία εκδήλωση που έχει γίνει πλέον θεσμός. Στη φετινή γιορτή της επιχειρηματικότητας, η οποία άνοιξε και έκλεισε υπό τους ήχους της 65μελούς «Φιλαρμονικής Μάντζαρος» που ήρθε ειδικά για τη βραδιά από την Κέρκυρα, βραβεύθηκαν μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κατάφεραν σε δυσμενείς συνθήκες, όχι απλά να επιβιώσουν, αλλά να αναπτυχθούν και να καινοτομήσουν, ενισχύοντας τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

«Ο τόπος μας έχει ανάγκη από ανθρώπους που οικοδομούν ‘με λογισμό και μ’ όνειρο’ το κοινό μας μέλλον», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον χαιρετισμό της κατά την τελετή απονομής των βραβείων. Αναφερόμενη στα φετινά βραβεία, η ΠτΔ υπογράμμισε ότι «βραβεύονται οι εκπρόσωποι μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που προωθούν την παραγωγή τους στο εξωτερικό με τον πιο πρωτότυπο τρόπο, χρησιμοποιώντας το οπλοστάσιο της υψηλής τεχνολογίας, δημιουργώντας νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας, με σεβασμό στο περιβάλλον και υψηλή προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών που έχει επιφέρει η πανδημία, αλλά και οι στόχοι της διττής ψηφιακής και κλιματικής μετάβασης».

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ευχαρίστησε θερμά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την ιδιαίτερα τιμητική παρουσία της στην εκδήλωση, αλλά και την υποστήριξή της στο επιχειρείν. Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας και την επιχειρηματικότητα ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε «είναι καιρός να δούμε κατάματα τις παθογένειες και τα προβλήματα, που πρέπει ακόμη να αντιμετωπίσουμε. Να πάρουμε γενναίες αποφάσεις, για να διορθώσουμε και όχι να κουκουλώσουμε τις αδυναμίες μας. Να επενδύσουμε σε σύγχρονες παραγωγικές δυνατότητες. Σε νέες γνώσεις και δεξιότητες. Να βρεθούμε στην πρωτοπορία και όχι στο περιθώριο της ψηφιακής και της πράσινης ανάπτυξης». Σε αυτή την προσπάθεια, όπως τόνισε, οι επιχειρήσεις μπορούν και πρέπει να πρωταγωνιστήσουν και η επιμελητηριακή κοινότητα εργάζεται με αυτό το στόχο προτείνοντας και ζητώντας από την Πολιτεία «μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, απέναντι σε φλέγοντα, άμεσα προβλήματα όπως είναι οι ανατιμήσεις στην ενέργεια, η έλλειψη ρευστότητας και η συσσώρευση χρέους, εξαιτίας της πανδημίας».

Τα βραβεία απένειμαν, κατά σειρά, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής, Χάρης Μαμουλάκης, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης, η Υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης και η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Τιμητικές διακρίσεις, συνοδευτικές των βραβείων, απένειμαν τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Ε.Ε.Α. και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, οι Αντιπρόεδροι Νίκος Γρέντζελος, Νίκος Κογιουμτσής και Ηλίας Μάνδρος, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Οικονομικός Επόπτης Παναγιώτης Παντελής, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Γιώργος Ζηκόπουλος, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Γιάννης Βαφειαδάκης και το μέλος της ΔΕ και Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν οι ακόλουθες επιχειρήσεις:

NAVY & GREEN – Κατηγορία βράβευσης: Συνεργατικότητα σε περίοδο κρίσης
V SQUARED DEVELOPMENT – Κατηγορία βράβευσης: Συνεισφορά στην Εθνική Οικονομία
GIZELIS ROBOTICS – Κατηγορία βράβευσης: Πρότυπες Εξαγωγές
ROBINSON SHOES – Κατηγορία βράβευσης: Ψηφιακή Ανάπτυξη
12 GODS – Κατηγορία βράβευσης: Νεοφυής Επιχειρηματικότητα
IOANNA KOURBELA – Κατηγορία Βράβευσης: Οικογενειακή Επιχείρηση
NVISIONIST – Κατηγορία Βράβευσης: Καινοτομία & Νέα Προϊόντα
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟΝ – Κατηγορία βράβευσης: Ανάπτυξη στον χρόνο
LINE UP DESIGN – Κατηγορία Βράβευσης: Επιχειρηματικότητα και Εξωστρέφεια.

Ειδικά τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στην Καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, κυρία Αναστασία Κοτανίδου, για τη σημαντική συνεισφορά της στη μάχη κατά του κορονοϊού, στον πρωτοετή φοιτητή Δημήτρη Καρακώστα, και στους κ.κ. Ευάγγελο Ξυγκώρο και Γιάννη Τρουπή, οι οποίοι αν και Πρόεδροι των επιμελητηρίων Μεσσηνίας και Αρκαδίας, τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην οινοποιία και την επιχειρηματικότητα.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΠΟΜΕΝΟ
DISCOVER
MORE