ΕΡΕΥΝΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Συστηματική έρευνα,
ο δικός μας θησαυρός

R&D
ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην έρευνα, τον πρωτογενή τομέα και τη βιομηχανική παραγωγή.

Εργαζόμαστε στο να παρουσιάσουμε μια σειρά από μοναδικά καινοτόμα προϊόντα που σκοπό έχουν να παρέχουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες στον οργανισμό, με έναν απλό, εύκολο και έξυπνο τρόπο, απαντώντας στις απαιτήσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής.

INNOVATIONS
ΒΙΟΔΙΑΣΠΩΜΕΝΗ ΚΑΨΟΥΛΑ ΣΦΡΑΓΙΣΗ ΣΕ ΑΖΩΤΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΦΙΛΤΡΟ ΜΕ ΦΡΑΓΜΑ ΟΞΥΓΟΝΟΥ

To 95,6% της κάψουλας βιοδιασπάται σε νερό και CO2 εντός 26 εβδομάδων!

Η κάψουλα 12GODS είναι κατασκευασμένη από κυτταρίνη, ένα ειδικά αναπτυγμένο βιοπλαστικό, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ανανεώσιμες πρώτες ύλες σε ποσοστό 62%.

Τα τεχνικά της πρόσθετα είναι βιοαποικοδομήσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον και γι’ αυτό είναι εντελώς απαλλαγμένη από αλουμίνιο. Η αδιαπερατότητα οξυγόνου που την χαρακτηρίζει, ενισχύει την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς βελτιστοποιεί και μειώνει τις παραγωγικές διαδικασίες.

Έχει πιστοποιηθεί από την Climate Partners ως ουδέτερο ενεργειακό αποτύπωμα. Κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας ενέργεια που παράγεται από τον αέρα, τον ήλιο, την υδροηλεκτρική ενέργεια και το βιοαέριο, συμβάλλοντας έτσι στην οικολογική βιωσιμότητα στέλνοντας ένα σημαντικό και θετικό μήνυμα. Η διαδικασία παραγωγής της αναπτύσσεται σε φράγμα οξυγόνου προσφέροντας σημαντικά οικονομικά, αλλά και οικολογικά πλεονεκτήματα.

Πιστοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 ως OK COMPOST από την TÜV Austria / Vincotte, ενώ διατηρείται διεθνής, υψηλής ποιότητας παραγωγή των συσκευασιών, σύμφωνα με το πρότυπο ποιότητας ISO 9001 (2015) και την οδηγία για την υγιεινή DIN EN15593 / 2008.

Διαδικασία που μεγιστοποιεί τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.

Η αεροστεγής σφράγιση σε κλειστό περιβάλλον αζώτου, αδρανοποιεί τη μικροβιακή ανάπτυξη και την αλλοίωση των βοτάνων , καθώς καταφέρνει να διατηρεί τα ωφέλιμα και ποιοτικά στοιχεία των βοτάνων αναλλοίωτα στον χρόνο, διατηρώντας τη γεύση, το χρώμα και το άρωμα τους, φρέσκο ως την κατανάλωση!

Χάρτινο φίλτρο με φράγμα οξυγόνου!

Το πρώτο χάρτινο φίλτρο για κάψουλα, με φράγμα οξυγόνου και ελάχιστη διάρκεια στεγανότητας 24 μήνες. Με τη χρήση του χάρτινου φίλτρου, η κάψουλα μας είναι εντελώς απαλλαγμένη από αλουμίνιο. Το φίλτρο είναι κατασκευασμένο από πολυαιθυλένιο (PE) φιλικό προς το περιβάλλον.

Είναι εντελώς ουδέτερο προς τον υδροφόρο ορίζοντα και διασπάται σε διοξείδιο του άνθρακα και νερό. Περιλαμβάνει μια καινοτόμο λιπαντική κόλλα που πληροί τις απαιτήσεις των DIN CERTCO και BPI για τη βιοαποικοδομησιμότητα και τη λιπασματοποίηση, και ενώ συμμορφώνεται με το ASTM D6868 (American Society for Testing and Materials).

HEALTH
CLAIMS
Αφέψηματα με ισχυρισμούς υγείας.

Ένα φυτικό μωσαϊκό από καλά σχεδιασμένα, ευεργετικά ροφήματα.

Με σχέδιο την αποτύπωση των ισχυρισμών υγείας των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, την αξιοποίηση καθώς και την ενσωμάτωση τους σε καινοτόμα προϊόντα.

Σε συνεργασία με το Aroma Hub, προχωρήσαμε σε μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, για την αποτύπωση των ισχυρισμών υγείας, που αφορούν τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, που χρησιμοποιεί η 12GODS και βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή βάση δεδομένων. Ο τρόπος, η διαδικασία και το αποτέλεσμα έγιναν υπό επίβλεψη του ΕΠΠ, όπου πιστοποιεί την όλη διαδικασία.

ΖΕΥΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΕΡΩΝΤΑΣ ΜΙΝΘΗ

Δυνατό χαρμάνι με πλούσια γεύση από ελληνικά βότανα με κύριο το τσάι του Ολύμπου. Ο ευκάλυπτος ανακουφίζει στην περίπτωση ερεθισμών της στοματικής και φαρυγγικής κοιλότητας. Το χαμομήλι βοηθάει στο να απαλύνει με φυσικό τρόπο αναπνευστικά προβλήματα όπως ο βήχας. Η τσουκνίδα προάγει την απόχρεμψη, ενώ το θυμάρι συνεισφέρει στην φυσική άμυνα του οργανισμού.

SIDERITIS SPP.
Κοινές ελληνικές ονομασίες: τσάι του βουνού, τσάι του Ολύμπου

EUCALYPTUS MELLIODORA A.CUNN. EX SCHAUER
Κοινές ελληνικές ονομασίες: ευκάλυπτος ο μελίτοσμος

URTICA SPP.
Κοινή ελληνική ονομασία: τσουκνίδα

MATRICARIA CHAMOMILLA L.
Κοινές ελληνικές ονομασίες: χαμόμηλο, χαμομήλι

THYMUS VULGARIS L.
Κοινές ελληνικές ονομασίες: θυμάρι

Χαρμάνι με όξινη και ελαφρώς πικρή γεύση, από βότανα της Ελλάδας και της Ανατολής. Το κύριο συστατικό, ο ιβίσκος, έχει διεγερτική και τονωτική δράση και ιδιότητες που συνεισφέρουν την αντοχή έναντι φυσική και νοητική κόπωση, ενώ συνεισφέρει και στην ενίσχυση της νεφρικής απέκκρισης του νερού. Η Λουΐζα έχει διουρητική επίδραση. Το χαμομήλι ενισχύει και συνεισφέρει στην φυσική άμυνα του οργανισμού και προάγει την απώλεια βάρους, ενώ οι αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες του κάρδαμου ενισχύουν την ανοσολογική απόκριση.

HIBISCUS SABDARIFFA L.
Κοινές ελληνικές ονομασίες: ιβίσκος, ιβίσκος της Ερυθραίας, ιβίσκος η σαβδαρίφη

ALOYSIA CITRODORA PALÁU
Κοινές ελληνικές ονομασίες: λουίζα (από την ισπανική ονομασία Hierba Luisa)

MATRICARIA CHAMOMILLA L.
Κοινές ελληνικές ονομασίες: χαμόμηλο, χαμομήλι

ELETTARIA CARDAMOMUM (L.) MATON
Κοινές ελληνικές ονομασίες: κάρδαμο, καρδάμωμο, κακουλές

Ήπιο και φρέσκο χαρμάνι, ένα ελιξήριο με κύριο βότανο τον «έρωντα» ή δίκταμο. Περιέχει τριβόλι το οποίο συνεισφέρει στην αύξηση της ερωτικής επιθυμίας και επίδοσης, ενώ στηρίζει την υγεία των αναπαραγωγικών οργάνων, τσουκνίδα που προσφέρει αναζωογόνηση του οργανισμού, και γλυκάνισο που διεγείρει τις εκκρίσεις των αδένων.

ORIGANUM DICTAMNUS L.
Κοινές ελληνικές ονομασίες: δίκταμο, έρωντας, στομαχόχορτο, σταματόχορτο, μαλλιαρόχορτο

TRIBULUS TERRESTRIS L.
Κοινές ελληνικές ονομασίες: τριβόλι, πεντάξυλο

URTICA SPP.
Κοινή ελληνική ονομασία: τσουκνίδα

MENTHA X PIPERITA L.
Κοινές ελληνικές ονομασίες: Μίνθη η πιπερώδης, μέντα

PIMPINELLA ANISUM L.
Κοινές ελληνικές ονομασίες: γλυκάνισος, γλυκάνισο, άνισο, πιμπινέλλη το άνισον.

Δροσερό και γλυκό ταυτόχρονα, ένα χαρμάνι με βάση την μέντα, η οποία συνεισφέρει στην ομαλή εντερική λειτουργία. Η μολόχα συνεισφέρει στην υγεία του γαστρεντερικού συστήματος και διευκολύνει την πέψη, ενώ ο μάραθος έχει σπασμολυτική και χωνευτική επίδραση.

MENTHA X PIPERITA L.
Κοινές ελληνικές ονομασίες: Μίνθη η πιπερώδης, μέντα

MALVA SYLVESTRIS L.
Κοινές ελληνικές ονομασίες: Μαλάχη η άγρια, Μολόχα

VISCUM ALBUM L.
Κοινές ελληνικές ονομασίες: Ιξός ή γκι (από τη γαλλική ονομασία gui)

FOENICULUM VULGARE MILLER
Κοινές ελληνικές ονομασίες: Μάραθος

NPD
Νew product development

Διαδικασία μετασχηματισμού, που μετατρέπει την ανάγκη σε προϊόν, και κωδικοποιημένη γνώση.

Το πρόγραμμα ανάπτυξης προϊόντων της 12GODS, προσαρμόζεται τακτικά, ώστε να αντανακλά τις αλλαγές στο ανταγωνιστικό περιβάλλον και την τεχνολογία, με επίκεντρο την βιωσιμότητα και την αειφορία.

Εδώ θα παρουσιάζονται οι έρευνες, τα δοκιμαστικά προϊόντα και η εξέλιξη τους, με γνώμονα την αλληλεπίδραση μαζί σας και στόχο μία αειφορική ανάπτυξη.