07/06/2021
ΝΕΑ

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2021, Πάρκο Τρίτση

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2021, Πάρκο Τρίτση

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργάνωσε στις 5 Ιουνίου εορταστικές δράσεις. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κήρυξε την επίσημη έναρξη των έργων βιοκλιματικής ανάπλασης μήκους 1,5 χιλιομέτρου, του έργου στεγάνωσης της 5ης λίμνης και του καναλιού που διατρέχει το Πάρκο.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Σ. Ζωγραφάκης, ενώ παρεμβάσεις έκαναν και εκπρόσωποι των Φορέων Κυκλικής Οικονομίας και Βιοοικονομίας που υποστήριξαν την εκδήλωση.

Ως ομιλητής συμμετείχε ο κος Φίλιππος Ζεμπίλας της εταιρείας 12GODS όπου ήταν και υποστηρικτές σε αυτήν την εκδήλωση και αναφέρθηκε στο πώς μια βιοδιασπώμενη κάψουλα βοτάνων μπορεί να αποτελεί λύση στην περιβαλλοντική επιβάρυνση των μονοδοσικών προϊόντων.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου Σ. Σταθόπουλος, ο Ατιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος, οι δήμαρχοι, Ιλίου Ν. Ζενέτος και Αγίων Αναργύρων Καματερού Σ. Τσίρμπας, η Executive Director του οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών Π. Λαμπροπούλου, η Συντονίστρια Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Ελληνικής Ορθολογικής Ρ. Τρίγκου, ο Χ. Αλεξανδράτος Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης, Ανδριάννα Ζησιμάτου-Καλομοίρη Γραμματέας του Φορέα Διαχείρισης, ο Αναπληρωτής της και μέλος του Δ.Σ. Γ. Γεωργακόπουλος, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος και Μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Μ. Αγγελοπούλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου Γ. Χαραλαμπόπουλος, οι αντιδήμαρχοι, Α. Τσιμογιάννης, Δ. Βασιλόπουλος, Γ.Φερεντίνος, Π. Μηλιώνης, Γ. Φραγκάκης, καθώς και εκπρόσωποι Φορέων και οργανώσεων που δραστηριοποιούνται ενεργά σε θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΠΟΜΕΝΟ
DISCOVER
MORE