08/07/2021
ΝΕΑ

MITEF Greece 2021

MITEF Greece 2021

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Τελετή Λήξης και Απονομής Βραβείων του Διαγωνισμού Καινοτομίας Startup Competition 2021 του MIT Enterprise Forum Greece (MITEF Greece), την Τρίτη 7 Ιουλίου, στον Σύλλογο Αποφοίτων του Κολλεγίου Αθηνών. Μία ημέρα πριν, ειδική επιτροπή αξιόλογων κριτών, μελών της ελληνικής και διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής, άκουσε ζωντανά, αξιολόγησε και βαθμολόγησε τις παρουσιάσεις των ομάδων που πέρασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Οι υπηρεσίες και τα προϊόντα των νέων Επιχειρηματιών αξιολογήθηκαν με βάση α) την καινοτομία και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχειρηματικής τους πρότασης και β) τις προοπτικές εμπορικής αξιοποίησης και παρουσίας στη διεθνή αγορά.

Την Τελετή Λήξης προλόγισε ο κ. Γεράσιμος Σπυριδάκης, Πρόεδρος του MITEF Greece, ο οποίος ευχαρίστησε τις ομάδες, τους χορηγούς και τους στρατηγικούς συνεργάτες για τη συμβολή τους στο έργο του MITEF Greece και εστίασε στο πάθος, την υπομονή και την αφοσίωση που επιδεικνύουν οι νεοφυείς επιχειρήσεις για να πετύχουν τον στόχο τους και να αναδείξουν την επιχείρηση τους. Επίσης, προσκάλεσε όλους να συνδράμουν στο όραμα πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η ίδρυση του ΜΙΤΕF Greece, να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα Παγκόσμιο Κέντρο Τεχνολογικής Καινοτομίας.

Το έργο του MITEF Greece και την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και ένα σύντομο χαιρετισμό ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Χρίστος Δήμας, ο οποίος απένειμε το βραβείο στη νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού, o Οικονομικός Ακόλουθος της Αμερικανικής Πρεσβείας, κ. Geoffrey Keogh καθώς και ο κ. Γιώργος Αλεξόπουλος, Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & Νέων Δραστηριοτήτων και Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. στον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ που για τρίτη χρονιά στηρίζουν το διαγωνισμό ως αποκλειστικός χορηγός του Energy Track.

Παρόντες ήταν σημαντικοί συνεργάτες και χορηγοί του φετινού διαγωνισμού, οι οποίοι παρέθεσαν ομιλίες κατά τη διάρκεια της χθεσινής βραδιάς. O κ. Yves Robert-Charrue, Επικεφαλής Ελβετίας, Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής στην Τράπεζα Julius Baer, o κ. Νικόλας Πυργιώτης, VP of Technology Ventures στη Signal Group και ο κ. Νίκος Τσιουβάρας, Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης στη Systems Sunlight SA.

Ο Μάριος Σταυρόπουλος, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Softomotive, ήταν παρών μέσω ζωντανής σύνδεσης και μέσα από την εξαιρετική του παρουσίαση για το ξεκίνημα και την πορεία του μέχρι σήμερα, προέτρεψε τις ομάδες να παραμείνουν αφοσιωμένοι και συγκεντρωμένοι στο εγχείρημα τους μέχρι να κατακτήσουν την επιτυχία που προσδοκούν, καθώς η διαδρομή προς αυτή δεν είναι ποτέ εύκολη και προδιαγεγραμμένη.

Τη βραδιά συντόνισε η κ. Αντιγόνη Μολοδάνωφ, Εκτελεστική Διευθύντρια στο MIT Enterprise Forum Greece ενώ το κλείσιμο έγινε με ένα σύντομο ευχαριστήριο λόγο από τον κ. Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Αντιπρόεδρο του MIT Enterprise Forum Greece.

Οι νικητές βραβεύτηκαν με χρηματικά έπαθλα και βραβεία με τη μορφή παρεχόμενων υπηρεσιών από τους χορηγούς, που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεών τους. Το σημαντικότερο, όμως, όφελος για τους νικητές αδιαμφισβήτητα αποτελεί η διεθνής αναγνώριση μέσω της προβολής τους από το διεθνές δίκτυο του MITEF Global και η διασύνδεσή τους με το δίκτυο επαφών σε Ελλάδα και εξωτερικό που έχει ως πυρήνα την ακαδημαϊκή και τεχνολογική κοινότητα της Βοστώνης των Η.Π.Α.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΠΟΜΕΝΟ
DISCOVER
MORE